Béda révisi "Cangkok"

214 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Cangkok''' nya éta salah sahiji cara pikeun ngembangbiakeun tutuwuhan ku cara melak babagian catang na nu diusahakeun akaran heula, saméméh diteukteuk tuluy dipelak dina taneuh. <ref name="hiji">[http://www.kamusq.com/2012/08/cangkok-cara-mencangkok-pengertian-dan.html], Wangenan Cangkok.</ref> Tuwuhan nu bisa dicangkok ngan ukur tutuwuhan [[''dikotil'']] jeung tuwuhan ''biji terbuka''.<ref name="hiji" />
Cara ngembangbiakeun ku cara nyangkok kawilang hadé, komo saupama dipake pikeun bungbuahan. <ref name="hiji" /> Rasa jeung wangun buah nu dihasilkeun ku cara dicangkok mah biasana bakal sarua percis jeung ''induk''na, béda jeung lamun dipelakna ku cara melak kawas biasana, nya éta melak maké [[siki]]na.<ref name="hiji" />