Béda révisi "Cangkok"

80 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
m
nambahan gambar
m (nambahan gambar)
[[File:Newly_Grafted_Cherry_Tree.JPG|thumb| Cangkokan tangkal [[Céri]] anyar]]
'''Cangkok''' nya éta salah sahiji cara pikeun ngembangbiakeun tutuwuhan ku cara melak babagian catang na nu diusahakeun akaran heula, saméméh diteukteuk tuluy dipelak dina taneuh. <ref name="hiji">[http://www.kamusq.com/2012/08/cangkok-cara-mencangkok-pengertian-dan.html], Wangenan Cangkok.</ref> Tuwuhan nu bisa dicangkok ngan ukur tutuwuhan [[''dikotil'']] jeung tuwuhan ''biji terbuka''.<ref name="hiji" />
Cara ngembangbiakeun ku cara nyangkok kawilang hadé, komo saupama dipake pikeun bungbuahan. <ref name="hiji" /> Rasa jeung wangun buah nu dihasilkeun ku cara dicangkok mah biasana bakal sarua percis jeung ''induk''na, béda jeung lamun dipelakna ku cara melak kawas biasana, nya éta melak maké [[siki]]na.<ref name="hiji" />