Béda révisi "Wikipedia:Interwiki"

1.025 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
nambahan gambar
(nambahan gambar)
'''Interwiki''' atawa '''tutumbu antarabasa''' nyaéta salah sahiji cara pikeun numbukeun hiji artikel kana rupa-rupa basa séjénna di Wikipédia.
 
==Cara Nambahan Interwiki==
==Notasi==
Nambahan interwiki bisa ku dua cara.
 
===Notasi===
Dina [[pakakas lemes]] anu dipaké dina Wikipédia, nyaéta [[MediaWiki]], aya fasilitas pikeun ngawangun sacara otomatis tutumbu lintas-basa. Pikeun conto, tutumbu <code><nowiki>[[en:InterWiki]]</nowiki></code> bakal sacara otomatis nyieun tutumbu kana artikel dina [[basa Inggris]] anu judul artikelna ''[[:en:InterWiki|InterWiki]]''.
 
Dina Wikipedia, Anjeun bisa ogé ngeusian tutumbu tina absa séjén kana artikel maké notasi <code><nowiki>[[:en:InterWiki]]</nowiki></code>. Éta notasi téh bakal ngahasilkeun tutumbu siga kieu [[:en:InterWiki]].
 
==Fitur pilihan basa dina menu navigasi==
 
#Pilih menu '''Bahasa''' - '''Tambah Interwiki''' dina [[Wikipedia:Menu Navigasi]].
#Pilih basa tujuan (idwiki-pikeun [[basa Indonésia]]). Ieu bakal nuduhkeun kana artikel nu geus aya dina rupa-rupa basa.
#Pilih artikel tujuan. Lamun artikel geus aya, bakal muncul pilihan judul artikel anu luyu.
#''Refresh'', muat ulang kaca artikelna.
#Pilihan basa séjén bakal muncul dina menu navigasi, kalawan ngaran '''dina basa séjén'''. Jumlah basa anu muncul gumantung aya-henteuna artikel dina basa séjén.
 
<gallery>
File:Interwiki (su) pakakas.png|1. Pilih menu Bahasa-Tambah Interwiki
File:Interwiki_(su)_milih_basa.png|2. Pilih basa targét (idwiki-pikeun [[basa Indonésia]])
File:Interwiki_(su)_ngasupkeun_judul_artikel.png|3. Asupkeun judul artikel targét
File:Interwiki_(su)_refresh.png|4. Muat ulang kaca artikel
File:Interwiki_(su)_multibasa.png|artikel anu geus aya dina multi basa
</gallery>
 
 
[[kategori:Pitulung]]