Béda révisi "Amérika (buana)"

14 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar Amérika mangrupakeun buana kadua panggedéna nu aya di beulahan bumi Kulon. Sacara astronomis, buana ieu perenahna di antara ± 80 ° N - 56 ° S jeung ± 170...)
 
Iklim tiis: aya di Sumatera, nyaéta di Alaska (USA) jeung Kanada kalér.
 
== Sajarah ==
Sajarah
Benua Amérika munggaran kapanggih ku penjelajah Éropa ngaranna Christopher Columbus dina taun 1492 nu badarat di pulo San Salvador bagian tina kapuloan Bahamas. Penjelajah séjén anu miluan ngapopulerkeun benua anyar ka buana Éropa nyaeta Amerigo Vespuci nu mangrupakeun priyayi ti Italia. Pikeun ngenang Amerigo jasa Vespuci mangka ngarana diabadikeun minangka ngaran buana anyar Amérika.
1.246

éditan