Béda révisi "Amérika (buana)"

51 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
nambahan gambar
m (Uchup19 memindahkan halaman Benua Amérika ke Buana Amérika: Kecap buana pikeun benua)
(nambahan gambar)
[[File:LocationAmericas.png|thumb|Buana Amérika]]
'''Amérika''' mangrupakeun [[buana]] kadua panggedéna nu aya di beulahan [[bumi]] [[Kulon]]. Sacara [[astronomi]]s, buana ieu perenahna di antara ± 80 ° N - 56 ° S jeung ± 170 ° W - 36 ° W.<ref name=":0">[https://docs.google.com/document/d/10MamPaPCU8TNy_GkXZVQj7mVPcCuTfJTZ-VCfDgxdGI/edit Benua Amerika]</ref> Bentuk wilayahna anu manjang ieu saolah-olah nyambungkeun wewengkon [[Kutub]] Utara jeung Kutub Selatan.<ref name=":0" /> Lega wilayah daratna nepika ± 41.825.581 km², atawa kurang leuwih 28,1% lega wilayah sakabéh dunya jeung wates-wates dihandap ieu:<ref name=":0" />
*Beulah Kalér wawatesan jeung Laut Arktik jeung wewengkon Kutub Utara.<ref name=":0" />