Béda révisi "Shikoku"

1 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (Bot: Migrating 80 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q13991 (translate me))
m
}}
 
{{two other uses|the islandkapuloan|thejenis dog breedanjing|Shikoku (doganjing)|thepilem 1999Jepang Japanesetaun film1999|Shikoku (filmpilem)}}
{{nihongo|'''Shikoku'''|四国||"opat nagara"}} nyaeta pangleutikna (panjang 225 km jeung lebarrubak antara 50 km and 150 km) tur pangsaeutikna populasi (4,141,955 as of 2005) diantara opat pulo utama [[Jepang]], ayana di kiduleun [[Honshū]] jeung wetaneun pulo [[Kyūshū]]. Ngaran heubeulna nyaeta ''Iyo-no-futana-shima'' ({{lang|ja|伊予之二名島}}), ''Iyo-shima'' ({{lang|ja|伊予島}}), jeung ''Futana-shima'' ({{lang|ja|二名島}}). Ngaran kiwari nujul akan opat [[provinces of Japan|propinsi]] heubeul nyaeta : [[Awa Province (Tokushima)|Awa]], [[Tosa Province|Tosa]], [[Sanuki Province|Sanuki]], jeung [[Iyo Province|Iyo]].
 
== Rujukan ==