Béda révisi "Bawang"

6 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
[[Gambar:Bawang-bawangan.jpg|thumb|300px|right|Rupa-rupa bawang]]
[[Gambar:Daun Bawang.jpg|thumb|300px|right|bawang daun]]
'''Bawang''' nya étanyaéta ngaran beubeutian nu sok dipaké masak, beuti bawang banguna méh buleud nyungcung, daunna buleud paranjang siga jarami.<ref name="sumber1">R.A Darnadibrata, .Kamus Basa Sunda. Kiblat 2006. Bandung.</ref>
Jenis jenis bawang aya rupa-rupa saperti : [[Bawang Banggala]] nya étanyaéta bawang nu gedé pisan, [[Bawang Beureum]] nya étanyaéta bawang anu beutina beureum, [[Bawang Bodas]] nya étanyaéta bawang anu beutina bodas, [[Bawang Daun]] nya étanyaéta sabangsa bawang teu beutian daunna buleud panjang sarta sagedé curuk.<ref name="sumber1"/>
Dumasar jenisna, bawang anu miboga mangpaat paling réa nya étanyaéta [[bawang bodas]].<ref name="sumber1"/>
Ngahambat rusakna otak sarta sistem kekebalan, Mantuan ngahambat prosés penuaan,maéhan sél kanker, Bawang bodas bisa ngurangan resiko kanker,[[Bawang bodas]] anu dikonsumsi sacara rutin dina waktu nu tangtu bisa mantuan nurunkeun kadar kolesterol, Zat anti-kolesterol dina [[bawang bodas]] anu ngaranna ajoene nulungan nyegah ngagumpalan [[getih]], [[Bawang bodas]] bisa mantuan ngurangan stress, kahariwang, sarta depresi, [[Bawang bodas]] ngandung vitamin A, vitamin B, vitamin C, kalsium, potasium, antioksidan, [[Bawang bodas]] ngandung [[karoten]] sarta [[selenium]], ngobatan panyakit darah tinggi, Ngaronjatkeun insulin getih pikeun penderita diabetes, ngalumpuhkeun radikal bebs anu ngaréwong sistem kekebalan awak, Méré mangpaat minangka penawar racun (detoxifier) anu nangtayungan awak ti sagala rupa panyakit,Ngajaga stamina awak.<ref name="sumber2">{{id}}[http://kabarinews.com/article/Berita_Amerika/Amerika_Tips/22_KHASIAT_BAWANG_PUTIH/2344=id manfaat bawang ] (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)</ref>
==Tingali ogé==