Ka'bah: Béda antarrépisi

3 bita dipupus ,  7 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Ngarapihkeun kategori)
mTidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Kabaa.jpg|left|thumb|300px|Ka'bah.]]
'''Ka’bah''' ([[basa Arab]]: الكعبة IPA: [ʔælkæʕbɐ], [[Inggris]]: Cube). Nya étanyaéta wangunan nu bentukna kubus nu ayana di Mekkah, [[Arab Saudi]], jeung mangrupa situs pangsucina keur umat [[Islam]].<ref name="eoi317">Wensinck, A. J; Ka`ba. [[Encyclopaedia of Islam]] IV p. 317</ref>
 
== Déskripsi ==
Dina [[Al-Qur’an]] nyebutkeun yén Ka’bah diwangun ku Ibrahim jeung Ismail putrana saggeus Ismail dumuk di [[Arab Saudi|Saudi]]. Wangunan ieu ngabogaan [[masjid]] nu diwangun disakurilingna, nya étanyaéta Masjid al-Haram. Sakabéh [[muslim]] ti alam dunya daratang ka Ka’bah keur ngadu’a, teu paduli ti mana maranéhna datang. Ieu disebut nyanghareupan atawa datang minuhan sauran ti Gusti.<ref>Also known as ''{{transl|ar|DIN|al-Kaʿba(tu) l-Mušarrafah}}'' ({{lang|ar|الكعبة المشرفة}} "The Noble Cube), ''{{transl|ar|DIN|al-Baytu l-ʿAtīq}}'' ({{lang|ar|البيت العتيق}} "The Primordial House"), or ''{{transl|ar|DIN|al-Baytu l-Ḥarām}}'' ({{lang|ar|البيت الحرام}} "The Sacred/Forbidden House")</ref>
 
Ka Ka’bah atawa bisa ogé disebut munggah Haji mangrupa salasahiji ti Lima Rukun Islam nu ngawajibkeun unggal muslim keur ngalakukeun haji sahenteuna sakali dina Saumur hirupna lamun mampuh keur ngalakukeunna. Aya bagéan nalika jamaah haji ngurilingan Ka’bah ti arah nu beda jeung arah jarum jam. Ieu circumambulation, anu biasa ogé disebut tawaf, ogé dilakukeun ku paziarah salila umrah (haji leutik). Mung, nalika nu pang dramatis pisan mah nalika Hajina nu resmi, 6 juta jalma kumpul ngawentuk buleudan di poé nu sarua ti saampar buana.<ref name="eoi317"/>