Béda révisi "Pluto"

4 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
[[Gambar:Pluto by LORRI, 8 July 2015 (Color).jpg|thumb|300px|right|Planét Pluto]]
Pluto (ngaran resmi: 134340) nya étanyaéta hiji [[planét]] leutik (''dwarf planét'') dina [[Tata Surya]]. <ref name="sumber1">{{id}}[http://students.ukdw.ac.id/~23070234/newspluto.html=id Pluto] (diaksés tanggal 1 Desember 2011)</ref>
Saméméh 24 Agustus [[2006]], Pluto berstatus minangka hiji [[planét]] sarta mangrupa [[planét]] pangleutikna sarta panglaérna (runtuyan kasalapan) ti panonpoé.<ref name="sumber1"/>
Dina 7 Séptember [[2006]], ngaran Pluto digantian jeung nomer waé, nya étanyaéta 134340. <ref name="sumber1"/>
Ngaran ieu dibikeun ku ''Minor Planét Center'' (MPC), organisasi resmi anu tanggung jawab dina ngumpulkeun data ngeunaan ''asteroid'' sarta [[komét]] dina [[tata surya]] .<ref name="sumber1"/>
Dina warsih [[1978]] Pluto dipikanyaho ngabogaan satelit anu ukuranana henteu leutik teuing nu dingaranan [[Charon]] (diameter 1.196 km). <ref name="sumber1"/>
Saterusna kapanggih deui satelit séjénna, [[Nix sarta Hydra]].<ref name="sumber1"/>
Saprak kapanggih ku [[Clyde William Tombaugh]], saurang astronom ngora di [[Observatorium Lowell]], dina 18 Pebruari [[1930]], Pluto saterusna jadi salah sahiji anggota ti [[Tata Surya]] anu panglaérna tempatna.<ref name="sumber1"/>
Jarak Pluto jeung panonpoé nya étanyaéta 5.900,1 juta kilométer. <ref name="sumber1"/>
Pluto ngabogaan diameter anu ngahontal 4.862 km sarta ngabogaan massa 0,002 massa [[Bumi]]. <ref name="sumber1"/>
Période rotasi Pluto ny aéta 6,39 poé, sedengkeun période [[révolusi]] nya étanyaéta 248,4 warsih. <ref name="sumber1"/>
Wangun Pluto jiga jeung [[Bulan]] kalayan atmosfer anu ngandung [[metan]].
Suhu permukaan Pluto berkisar -233o celsius nepi ka dengan-223o Celsius, ku kituna kalolobaan berwujud es.<ref name="sumber1"/>