Béda révisi "Pluto"

2 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
Gambar-gambar anu dicokot teleskop rohang jomantara Hubble nempokeun yén planét éta 20% leuwih beureum ti saméméhna. <ref name="sumber2"/>
Para pakar yakin fenomena éta disebabkan ku parobahan dina es anu aya di permukaan Pluto diwaktu [[planét]] ieu ngasupan tahap anyar ti orbit salila 248 warsih. <ref name="sumber2"/>
Gambar-gambar anyar ieu nempokeun nitrogen anu ngimpel beuki bersinarngolényay di kalér sarta beuki gelap di bagian kidul. <ref name="sumber2"/>
Parobahan-parobahan ieu kamungkinan badag mangrupa akibat tina lé'éhna [[és]] di [[kutub]] anu kakeunaan sinar [[Panonpoé]] samentara di [[kutub]] séjénna ngimpel.<ref name="sumber2"/>