Béda révisi "Béas"

16 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
Ngarapihkeun
m
(Ngarapihkeun)
[[File:JasmineRice.jpg|thumb|Béas]]
'''Béas''' nyaéta bagian ‘siki’’[[siki]] [[paré]] ([[gabah]]) anu geus dipisahkeun tina kulitna[[kulit]]na. Sacara [[anatomi]] bagian anu ditutupan kulit disebut [[paleapaléa]] jeung bagian kulit anu nutupan béas disebut [[lemma]].
Dina salah sahiji tahap ngolah hasil paré nyaéta [[gabah]] ditutu maké [[halu]] dina [[jubleg]] atawa digiling nepika bagian luarna (kulit gabah) leupas tina eusina. Ieu bagian eusi anu warnana [[bodas]], semu [[beureum]], [[ungu]] atawa ogé [[hideung]] anu disebut béas téh. Lian ti éta numutkeun [[kamus]], béas nyaéta [[paré]] anu geus ditutu dina jubleg, jadi teu cangkangan deui. <ref name="Kamus Basa Sunda"> R.A Danadibrata. 2006. Kamus Basa Sunda R.A Danadibrata. Bandung. Kiblat. Halaman64.</ref>
 
Béas tina paré ketan disebut '''[[ketan]]'''
==Rupa-rupa Béas==
 
8.434

éditan