Béda révisi "Bawang"

52 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m
[[Gambar:Bawang-bawangan.jpg|thumb|300px|right|Rupa-rupa bawang]]
[[Gambar:Daun Bawang.jpg|thumb|300px|right|bawang daun]]
'''Bawang''' nyaéta ngaran beubeutianbeu[[beuti]]an nu sok dipaké masak, beuti bawang banguna méh buleud nyungcung, daunna buleud paranjang siga jarami.<ref name="sumber1">R.A Darnadibrata, .Kamus Basa Sunda. Kiblat 2006. Bandung.</ref>
Jenis jenis bawang aya rupa-rupa saperti :
Jenis jenis bawang aya rupa-rupa saperti : [[Bawang Banggala]] nyaéta bawang nu gedé pisan, [[Bawang Beureum]] nyaéta bawang anu beutina beureum, [[Bawang Bodas]] nyaéta bawang anu beutina bodas, [[Bawang Daun]] nyaéta sabangsa bawang teu beutian daunna buleud panjang sarta sagedé curuk.<ref name="sumber1"/>
#[[Bawang banggala]] nyaéta bawang nu gedé pisan
Dumasar jenisna, bawang anu miboga mangpaat paling réa nyaéta [[bawang bodas]].<ref name="sumber1"/>
# [[Bawang beureum]] nyaéta bawang anu beutina beureum
Ngahambat rusakna otak sarta sistem kekebalan, Mantuan ngahambat prosés penuaan,maéhan sél kanker, Bawang bodas bisa ngurangan resiko kanker,[[Bawang bodas]] anu dikonsumsi sacara rutin dina waktu nu tangtu bisa mantuan nurunkeun kadar kolesterol, Zat anti-kolesterol dina [[bawang bodas]] anu ngaranna ajoene nulungan nyegah ngagumpalan [[getih]], [[Bawang bodas]] bisa mantuan ngurangan stress, kahariwang, sarta depresi, [[Bawang bodas]] ngandung vitamin A, vitamin B, vitamin C, kalsium, potasium, antioksidan, [[Bawang bodas]] ngandung [[karoten]] sarta [[selenium]], ngobatan panyakit darah tinggi, Ngaronjatkeun insulin getih pikeun penderita diabetes, ngalumpuhkeun radikal bebs anu ngaréwong sistem kekebalan awak, Méré mangpaat minangka penawar racun (detoxifier) anu nangtayungan awak ti sagala rupa panyakit,Ngajaga stamina awak.<ref name="sumber2">{{id}}[http://kabarinews.com/article/Berita_Amerika/Amerika_Tips/22_KHASIAT_BAWANG_PUTIH/2344=id manfaat bawang ] (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)</ref>
# [[Bawang bodas]] nyaéta bawang anu beutina bodas
# [[Bawang Daun]] nyaéta sabangsa bawang teu beutian daunna buleud panjang sarta sagedé [[curuk]].<ref name="sumber1"/>
Dumasar jenisna, bawang anu miboga mangpaat paling réa nyaéta [[bawang bodas]].<ref name="sumber1"/> <br/>
Di handap ieu mangrupa mangpaat bawang bodas diantarana:
# Ngahambat rusakna [[uteuk]] sarta sistem kekebalan;
# mantuan ngahambat prosés penuaan,
# maéhan sél kanker,
# ngurangan resiko kanker,
# [[Bawang bodas]] anu dikonsumsi sacara rutin dina waktu nu tangtu bisa mantuan nurunkeun kadar kolesterol, Zat anti-kolesterol dina [[bawang bodas]] anu ngaranna ajoene nulungan nyegah ngagumpalan [[getih]],
# bisa mantuan ngurangan stress, kahariwang, sarta depresi,
# ngandung vitamin A, vitamin B, vitamin C, kalsium, potasium, antioksidan,
# ngandung [[karoten]] sarta [[selenium]],
# ngobatan panyakit darah tinggi,
# Ngaronjatkeun insulin getih pikeun penderita diabetes,
# ngalumpuhkeun radikal bebs anu ngaréwong sistem kekebalan awak,
# Méré mangpaat minangka penawar racun (detoxifier) anu nangtayungan awak ti sagala rupa panyakit,
# Ngajaga stamina awak.<ref name="sumber2">{{id}}[http://kabarinews.com/article/Berita_Amerika/Amerika_Tips/22_KHASIAT_BAWANG_PUTIH/2344=id manfaat bawang ] (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)</ref>
==Tingali ogé==
*[[Bawang beureum]]
*[[Bawang bodas]]
 
==Rujukan==
8.434

éditan