Béda révisi "Bawang"

901 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
# [[Bawang bodas]] nyaéta bawang anu beutina bodas
# [[Bawang Daun]] nyaéta sabangsa bawang teu beutian daunna buleud panjang sarta sagedé [[curuk]].<ref name="sumber1"/>
Dumasar jenisna, bawang anu miboga mangpaat paling réa nyaéta [[Bawang_bodas#Khasiatna|bawang bodas]].<ref name="sumber1"/> <br/> <ref name="sumber2">{{id}}[http://kabarinews.com/article/Berita_Amerika/Amerika_Tips/22_KHASIAT_BAWANG_PUTIH/2344=id manfaat bawang ] (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)</ref>
Di handap ieu mangrupa mangpaat bawang bodas diantarana:
# Ngahambat rusakna [[uteuk]] sarta sistem kekebalan;
# mantuan ngahambat prosés penuaan,
# maéhan sél [[kangker]],
# ngurangan resiko kangker,
# Bawang bodas anu dikonsumsi sacara rutin dina waktu nu tangtu bisa mantuan nurunkeun kadar [[kolesterol]], zat anti-kolesterol dina [[bawang bodas]] anu ngaranna ajoene nulungan nyegah ngagumpalan [[getih]],
# bisa mantuan ngurangan stress, kahariwang, sarta depresi,
# ngandung [[vitamin A]], [[vitamin B]], [[vitamin C]], [[kalsium]], [[potasium]], [[antioksidan]],
# ngandung [[karoten]] sarta [[selenium]],
# ngobatan panyakit [[darah tinggi]],
# ngaronjatkeun [[insulin]] [[getih]] pikeun penderita [[diabétes]],
# ngalumpuhkeun radikal bebs anu ngaréwong sistem kekebalan awak,
# méré mangpaat minangka penawar racun (detoxifier) anu nangtayungan awak ti sagala rupa panyakit,
# ngajaga stamina awak.<ref name="sumber2">{{id}}[http://kabarinews.com/article/Berita_Amerika/Amerika_Tips/22_KHASIAT_BAWANG_PUTIH/2344=id manfaat bawang ] (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)</ref>
==Tingali ogé==
*[[Bawang beureum]]
8.434

éditan