Béda révisi "Pluto"

47 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Pluto ngabogaan diameter anu ngahontal 4.862 km sarta ngabogaan massa 0,002 massa [[Bumi]]. <ref name="sumber1"/>
Période rotasi Pluto ny aéta 6,39 poé, sedengkeun période [[révolusi]] nyaéta 248,4 warsih. <ref name="sumber1"/>
Wangun Pluto jigamirip jeung [[Bulan]] kalayan [[atmosfer]] anu ngandung [[métan]].
Suhu permukaan Pluto berkisar -233o233 <sup>o</sup> celsius nepi ka dengan-223o223<sup>o</sup> Celsius, ku kituna kalolobaanwujudna berwujudlolobana esés.<ref name="sumber1"/>
Numutkeun para ilmuwan [[NASA]] [[planét]] Pluto anu leutik sarta perenahna di pang tungtungpanungtung sistem [[tata surya]] urang kiwari beuki boga warna [[beureum]]. <ref name="sumber2">{{id}}[http://pendhowo.com/planet-pluto-berubah-warna/=id Planet Pluto berubah warna] (diaksés tanggal 1 Desember 2011)</ref>
Gambar-gambar anu dicokot teleskop[[téléskop]] rohang jomantara Hubble nempokeun yén planét éta 20% leuwih beureum ti saméméhna. <ref name="sumber2"/>
Para pakar yakin fenomena éta disebabkan ku parobahan dina es anu aya di permukaan Pluto diwaktudina waktu [[planét]] ieu ngasupan tahap anyar ti [[orbit]] salila 248 warsih. <ref name="sumber2"/>
Gambar-gambar anyar ieu nempokeun nitrogen[[nitrogén]] anu ngimpel beuki ngolényay di [[kalér]] sarta beuki gelap di bagian [[kidul]]. <ref name="sumber2"/>
Parobahan-parobahan ieu kamungkinan badag mangrupa akibat tina lé'éhna [[és]] di [[kutub]] anu kakeunaan sinar [[Panonpoé]] samentara di [[kutub]] séjénna ngimpel.<ref name="sumber2"/>