Béda révisi "Chrisye"

3 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
[[Gambar:393px-Chrisye.jpg|thumb|left|Chrisye]]
'''ChrisyeChrismansyah Rahardi''' lahirleuwih didipikawanoh '''Chrisye''' ({{lahirmati|[[Jakarta]] |16 Séptember |9|1949||30 Maret |3|2007.}})<ref name="sumber1">{{id}}[http://biografi.rumus.web.id/2010/10/biografi-chrisye.html] (diaksés tanggal 13 Nopember 2011)</ref> Chrismansyah Rahardi nyaéta ngaran pituin Chrisye, saurang penyanyi pop legendaris [[Indonésia]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> MimitianMimiti aub ka dunya musik bermusiktéh sabot ngagabung minangka pamaén bass band [[Gipsy]] babarenganbarengan [[Zulham Nasution]], [[Keenan Nasution]], [[Gauri Nasution]], [[Onan]] sarta [[Tami]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Babarengan jumplukan Gipsy ieu pisan Chrisye anu basa éta jadi vokalis sakaligus bassis sempet kacatet minangka band penghibur di hiji restoran Indonésia di New York.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Hanjakalna Gipsy ogé teu bisa tahan lila, taun 1970, babarengan Gipsy Band ogé, Chrisye sempet menggung di TIM Jakarta anu ngahadiran béntang sémah almarhum [[Mus Mualim]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Kira-kira taun 1977, Chrisye kakara mitembeyan karir solona.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Chrisye dina waktu singget ngaranna langsung ngaroket minangka vokalis andal keur nembangkeun lagu karya [[James F. Sundah]] anu dijudulan Lilin-lilin Kecil.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Di waktu anu sarua manéhna ogé meunang ajang "Pasanggiri Karya Cipta Lagu Rumaja Prambors" (LCLR).<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Hébatna deui, sapanjang kurun era 1980-an nepi ka ngasupan taun 2000, ngaran Chrisye teu kungsi tikerelep.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Ampir kabéh album anu dirilisna sok dipapag alus di industri musik Indonésia.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Chrisye kaceluk liwat lagu Lilin-lilin Kecil di taun 1977 sarta Badai Pasti Berlalu sanggeus bersolo-karir minangka penyanyi.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Taun 1995, Chrisye nampa [[BASF Legend Award]] luhur pengabdianna ka musik Indonésia salila ieu.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Dina taun 2002, Chrisye ngaluarkeun album Dékadeu di mana manéhna nyanyikeun deui sajumlah lagu lila.<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Saprak 31 Juli 2005, Chrisye kudu dirawat di rumah sakit di [[Singapura]] alatan mengidap [[Kanker Paru-paru]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref> Chrisye maot dina tanggal 30 Maret 2007 pukul 04.08 isuk-isuk di Jakarta alatan Kanker Paru-paru anu dideritana sarta dimakamkeun di [[TPU Jeruk Purut]].<ref name="sumber1">{{id}}</ref>
===Biodata===
*Ngaran Pepek: Chrismansyah Rahadi