Béda révisi "Luksemburg"

16 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (Bot: Migrating 208 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q32 (translate me))
m
|footnotes= 1. Basa Luksemburg mangrupa basa ''de jure'' ti 1984.{{br}}2. Mata uang saméméh 1999 nya éta [[Franc|Franc Luksemburg]].
}}
'''Luksemburg''', atawa resmina '''Kadipatén Ageung Luksemburg''' ({{lang-fr|Grand-Duché de Luxembourg}}, {{lang-de|Großherzogtum Luxemburg}}, {{lang-lb|Groussherzogtum Lëtzebuerg}}) mangrupakeunmangrupa hiji nagara nu teu boga wates laut nu aya di [[Éropa]] bagian kulon-kalér, tepung wates jeung [[Perancis]] (73 km), [[Jérman]] (138 km), jeung [[Bélgia]] (148 km).
 
== Géografi ==
[[Gambar:Lu-map.png|right|225px|thumb|Peta Luksemburg]]
{{utama|Géografi Luksemburg}}
Luxemburg mangrupakeunmangrupa salah sahiji nagara pangleutikna di [[Éropa]]. Nagara ieu aya dina tingkat ka-167 dina [[daptar nagara dumasar kana legana]]. Nagara ieu legana kira-kira 2.586 km². Di kalér, bagian-bagian ti [[Ardennes]], raloba pasir jeung gunung kalawan luhurna nu handap. [[Buurgplaatz]] mangrupakeunmangrupa titik pangluhurna dina 559 m.
 
Wates wétan Luksemburg diwangun ku tilu walungan, [[Walungan Moselle|Moselle]], [[Sauer|Sauer/Sûre]], jeung [[Walungan Our|Our]].
Kaayaan basa di Luxemburg dicirian ku praktik jeung pangakuan kana tilu basa resmi: [[basa Perancis]], [[basa Jérman]], jeung [[basa Luxemburg]], hiji basa [[Franconi Jérman|Franconi]] ti wewengkon [[Moselle]] nu mirip jeung basa Jérman.
 
Kira-kira 10% padumukna mangrupakeunmangrupa séké-sélér [[Portugal|Portugis]] jeung nyaturkeun [[basa Portugis]].
 
== Agama ==