Dogdog: Béda antarrépisi

35 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
{{unreferenced}}
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Enkelvellige tonvormige trom TMnr 15-433.jpg|thumb|250px|right| Dogdog]]
 
'''Dogdog''' nya éta alat musik anu disadakeun ku cara ditakol ku leungeun, wangunna buleud panjang rada ngaleutikan ka bagian handapna.{{fact}} Dijieunna tina [[kai]] golondongan nu diliangan. Di wewengkon [[Banten]] mah disebutna ''dodod'', di [[Cisolok]] Sukabumi mah disebutna ''dogdog lojor''. Dogdog digunakeun dina pintonan [[réog]] atawa [[ogél]]. {{fact}}
 
{{pondok}}
8.434

éditan