Nilon: Béda antarrépisi

11 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (Mssetiadi memindahkan halaman Nylon ke Nilon)
Tidak ada ringkasan suntingan
|}
 
'''NylonNilon''' bahan anu sok dijieun [[fiber]]. Ieu anu kaasup paling loba dipaké nyaeta [[polyamide]], mimitina dijieun tur dipake ku balaréa dina [[28 PebruariPébruari]], [[1935]].<ref name=palmer>Palmer R.J. 2001. Polyamides, plastics. ''Encyclopedia Of Polymer Science and Technology''. {{DOI|10.1002/0471440264.pst251}}</ref>
NylonNilon ieu bisa ogeogé dijieun [[benang/rambat]] dimangpaatkeun geusan nyieun [[sikat huntu]]. Ogé dipaké kana bahan keur nyieun pakéan. Dina kanyataanna, ieu [[polyamide]] paling loba dipaké nyieun bahan [[fiber]] sinthetiksintétik keur nyieun baju. [[Nylonbaju]]. Nilon bisa ogé dijieun keur bahan pakakas perang, contona waé [[parasit]] jeung rupa-rupa [[tali]]. Ieu [[Nylon]]Nilon kapanggih ku jasana [[Wallace Carothers]] ti [[Du-Pont]]. NylonNilon lamun saliwatmahsaliwat mah katempona jiga sutra. Kuat, heuras ogé tahan ku [[cai]], loba dipaké ku pabrik anu nyieunan [[senar]] [[rékét]] ogé senar [[gitar]], rupa-rupa tali, sénar anu dipasang dina [[ban]], [[karpetkarpét]], jaring paragi ngala [[lauk]], parasit pérangperang, jeung loba deui anu séjén.
 
==Barang-barang Tina Nylon==
8.434

éditan