Béda révisi "Pluto"

1 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m
'''Pluto''' (ngaran resmi: 134340) nyaéta hiji [[planét]] leutik (''dwarf planét'') dina [[Surya Mandala]]. <ref name="sumber1">{{id}}[http://students.ukdw.ac.id/~23070234/newspluto.html=id Pluto] (diaksés tanggal 1 Desember 2011)</ref>
Saméméh 24 Agustus [[2006]], Pluto berstatus minangka hiji [[planét]] sarta mangrupa [[planét]] pangleutikna sarta panglaérna (runtuyan kasalapan) ti [[Panonpoé]].<ref name="sumber1"/>
Dina [[7 SéptemberSéptémber]] [[2006]], ngaran Pluto diganti jadi nomer waé, nyaéta 134340. <ref name="sumber1"/>
Ngaran ieu dibikeun ku ''Minor Planét Center'' (MPC), organisasi resmi anu tanggung jawab dina ngumpulkeun data ngeunaan ''asteroid'' sarta [[komét]] dina [[surya mandala]] .<ref name="sumber1"/>
Dina warsih [[1978]] Pluto dipikanyaho ngabogaan [[satelit]] anu ukuranana henteu leutik teuing nu dingaranan [[Charon]] (diameter 1.196 km). <ref name="sumber1"/>