Béda révisi "Polistiréna"

24 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
[[File:Envase de yogur.jpg|thumb| Wadah yogurt tina bahan polistyréné ]]
[[File:Polystyrol-IR.png|thumb|right|160px|Spéktrum transmisi Infrabeureum film polystyrene.]]
'''Polystyrene''' ('''PS''')/IPAc-en|ˌ|p|ɒ|l|i|ˈ|s|t|aɪ|r|iː|n /Polistiréné (PS) ngarupakeunmangrupa polimér aromatik sintétik anu dijieun tina ''styrene monomer''. Polistiréné wujudna bisa waé padet atawa busa-na. Sipat umum polistiréné geus jelas saperti teuas, sarta rada regas. Harga tiap kilona kawilang murah. <ref name="acc">{{cite web|title=Common Plastic Resins Used in Packaging|url=http://plastics.americanchemistry.com/Education-Resources/Hands-on-Plastics/Introduction-to-Plastics-Science-Teaching-Resources/History-of-Polymers-Plastics-for-Teachers.html|work=Introduction to Plastics Science Teaching Resources|publisher=American Chemistry Council, Inc.|accessdate=24 December 2012}}</ref> Polistiréné téh aslinamah bisa hérang/transparan, tapi bisa waé maké kelir éta gumantung kabutuhan. Sok dipaké ogé pamungkus luar (seperti mungkus kacang, CD, DVD jeung lain-laina), wadah (sepertisaperti "clamshell"), tutup, ''botol'', ''gelas'', jeung ''séndok'', ''garpu'' sakali paké.
<ref>[http://plastics.ulprospector.com/generics/43/polystyrene-ps ulpospector]</ref>
Hanjakalna Polistirénépolistiréné ieu lila pisan ancurna henteu ''biodegrade'' [[biodegrade]]anu anumatakmatak jadi bahan anu terus disawalakeun., pangpangna lamun ieu barang seug mah dipiceun samarangan ka susukan atawa got ieu plastik tangtuna bakal ngajadikeun hiji sabab banjir. lantaraLantaran bisa mengpetan liang [[cai]].
 
[[file:Plastic-recyc-06.svg|Recycling-Code von Polystyrol]]
 
==Sajarah==
Polystyrene/polistiréné kapanggih ku '''Eduard Simon''' dina taun 1839,<ref>[http://inventors.about.com/od/pstartinventions/a/plastics.htm The history of plastics]. Inventors.about.com (15 June 2010). Retrieved 25 December 2011.</ref> saurang apotékér ti Berlin. Di storax ti Turki, manéhna nyuling/distilled résin anu asalna tina geutah tangkal sweetgum orientalis anu ngandung minyak, anu hasilna dibéré ngaran styrol. Sababaraha poé tiharita ieu Simon manggihan yén styrol jadi jelly/ngageblég kualatan aya oksida ("Styroloxyd"). Saterusna kimiawan lahir 1845 John Buddle Blyth jeung ahli kimia urang Jérman Agustus Wilhelm von Hofmann némbongkeun yén salila ''transformation'' styrol lumangsung henteu ngabutuhkeun oksigén. Maranéhanana nyebut ieu zat métastyrol. Panaluntikan satuluyna ngébréhkeun yén ieu kimia téh sarua pisan/idéntik jeung [[Styroloxyd]]. Dina taun 1866 Marcelin Berthelot naluntik ieu formasi metastyrol / Styroloxyd ti styrol salaku prosés polimérisasi. Saengeusna 80 kaliwat kakara kapanggih yén manaskeun styrol bakalngahasilkeun réaksi kantétan makromolekul, manehna ahli kimia organik Jerman Hermann Staudinger (1881-1965) nya dingaranan waé ieu zat téh nyaéta ''polystyrene''.