Béda révisi "Pasantrén"

42 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (Bot: Migrating 2 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q3275136)
'''Pasantrén''' (Basa Indonesia:Pesantrenᮕᮞᮔ᮪ᮒᮢᮦᮔ᮪), '''pondok pasantrén''' atawa disebut '''pondok pasantrén''' hungkul, nyaéta sakola [[Islam]] nu maké asrama anu aya di [[Indonésia]]. Tujuan pangatikan di jero pasantrén nyaéta pikeun neleban pangaweruh ngeunaan [[Al-Qur’an]] jeung [[Sunnah Rosul]], ku jalan diajar [[basa Arab]] jeung aturan-aturan tata basa-basa [[Arab]]. Nu dialajar di pasantrén (nu disebut [[santri]]) dialajar di ieu sakola, sakalian hirup sapopoé di asrama ([[kobong]])anu geus disadiakeun ku pasantrén. Institusi anu sarupa jeung pasantrén ogé aya di nagara-nagara lian; misalna di [[Malaysia]] jeung [[Thailand]] anu disebut sekolah pondok, ogé di [[India]] jeung [[Pakistan]] anu disebut ''madrasa Islamia''.
 
==Wangenan Pasantrén==
 
{{pondok}}
[[Kategori:Budaya]]
[[Kategori:Islam]]
[[Kategori:Sakola]]