Béda révisi "Pasantrén"

79 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[File:Pesantren Tebuireng, Jombang.jpg|thumb|Pasantren Tebuireng di Jombang]]
'''Pasantrén''' (ᮕᮞᮔ᮪ᮒᮢᮦᮔ᮪) atawa disebut '''pondok pasantrén''', nyaéta sakola [[Islam]] nu maké asrama anu aya di [[Indonésia]]. Tujuan pangatikan di jero pasantrén nyaéta pikeun neleban pangaweruh ngeunaan [[Al-Qur’an]] jeung [[Sunnah Rosul]], ku jalan diajar [[basa Arab]] jeung aturan-aturan tata basa-basa [[Arab]]. Nu dialajar di pasantrén (nu disebut [[santri]]) dialajar di ieu sakola, sakalian hirup sapopoé di asrama ([[kobong]])anu geus disadiakeun ku pasantrén. Institusi anu sarupa jeung pasantrén ogé aya di nagara-nagara lian; misalna di [[Malaysia]] jeung [[Thailand]] anu disebut sekolah pondok, ogé di [[India]] jeung [[Pakistan]] anu disebut ''madrasa Islamia''.