Jarum: Béda antarrépisi

741 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Jarum''' nya éta pakakasparabot parantilembut ngaput(leutik pisan) tina beusi pikeun kupat-kaput. <ref name="hiji">{{id}}Kamus basa Sunda R.A. anuDanadibrata</ref> wangunnaWangunna panjang-leutik, tungtungna méncos. Panjangna kurang leuwih opat sénti (4cm). Jarum téh aya rupa-rupa, di antarana jarum kaput jeung jarum mesin jait.
 
Jarum kaput miboga liang dina tungtung anu mintulna, béda jeung jarum mesin jait anu liangna deukeut kana méméncosna. Liang dina jarum téh paranti ngasupkeun benang kaput.
==Rupa-rupa Jarum==
Jarum téh aya rupa-rupa, di antarana nya éta:
*jarum kaput
*jarum mesin jait jeung jarum obras
*jarum pentul
*jarum suntik
*jrrd
 
===Jarum Kaput===
Jarum kaput miboga liang dina tungtung anu mintulna.
 
===Jarum Mesin Jait===
Najan sarua fungsina keur ngaput, jarum mesin jait mah liang keur ngasupkeun benangna aya deukeut méméncosna. Sedengkeun bagian tuntung mintulna leuwih gedé ti batan bagian méméncosna. Bagian anu mintul bakal dipasangkeun kana bagian mesin jait anu disebut sapatu.
 
===Jarum Pentul===
Jarum pentul ukuranna méh ampir sarua jeung jarum kaput. Bédana jarum pentul jeung jarum kaput nya éta jarum pentul mah euweuh liangan. Wangun jarum pentul nya éta salah sahiji tungtungna méncos siga ilaharna jarum, sedengkeun bagian tungtung séjénna dipasangan bebendul, umumna tina bahan plastik.
 
===Jarum Suntik===
 
==Referensi==
{{reflist|2}}