Pandawa: Béda antarrépisi

7 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (Bot: Migrating 33 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q236221 (translate me))
Tidak ada ringkasan suntingan
Tag: Éditan sélular Éditan sélulér
| Pasangan = [[Drupadi]]
}}
'''Pandawa''' nyaéta hiji [[kecap]] tina basa [[Sansakerta]] ([[Dewanagari]]: पाण्डव; diejah ''Pāṇḍava''), anu sacara [[harafiah]] boga harti anak "Pāṇḍu" ([[Pandu]]), nyaéta salah sahiji Raja [[Astinapura]] dina wiracarita [[Mahabarata]].{{ref}} Ku kituna, Pandawa mangrupa putera makuta karajaan kasebut. Dina [[wiracarita]] [[Mahabarata]], para Pandawa nyaéta [[protagonis]] sedengkeun [[antagonis]] nyaéta para [[Kurawa]], nyaéta putera [[Dréstarastra]], baraya bapa maranéhanana ([[Pandu]]). Kalima Pandawa ngadahup ka [[Drupadi]] anu diparebutkeun dina hiji sayémbara di [[Karajaan Pancala]]. Para Pandawa mangrupa inohong penting dina wiracarita [[Mahabarata]], nyaéta dina perang rongkah di [[Kurusétra]] antara para Pandawa jeung para [[Kurawa]] jeung wadyabalad maranéhanana. Carita kasebut jadi carita penting dina wiracarita Mahabarata, salian ti carita Pandawa maén dadu jeung Kurawa.
 
== Silsilah Pandawa ==