Méméd Sastrahadiprawira: Béda antarrépisi

taya kamandang éditan
mTidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Radén Méméd Sastrahadiprawira''' ([[Kota Tasikmalaya|Tasikmalaya]], [[18 Maret]] [[1897]] - [[Bandung]], [[5 Juli]] [[1932]]) pangarang Sunda paling produktif dina jamanna.
 
==Babad salira==
Méméd Sastrahadiprawira sakola di [[HIS]], diteruskeun ka [[OSVIA]] (sakola ménak). Satamatna ti OSVIA, anjeunna jadi mantri pulisi di sawatara tempat, terus jadi camat Bojongloa jeung TB (?), Bandung. Panengah taun [[1928]], anjeunna damel di [[Balé Pustaka]]. Salami di Balé Pustaka ieu, anjeunna medalkeun welasan buku sastra Sunda.
 
8.434

éditan