Méméd Sastrahadiprawira: Béda antarrépisi

taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Radén Méméd Sastrahadiprawira''' ([[Kota Tasikmalaya|Tasikmalaya]], [[18 Maret]] [[1897]] - [[Bandung]], [[5 Juli]] [[1932]]) pangarang Sunda paling produktif dina jamanna. Anjeunna sakola di [[HIS]], diteruskeun ka [[OSVIA]] (sakola ménak). Satamatna ti OSVIA, anjeunna jadi mantri pulisi di sawatara tempat, terus jadi camat Bojongloa jeung TB Bandung. Panengah taun [[1928]], anjeunna damel di [[Balé Pustaka]]. Salami di Balé Pustaka ieu, anjeunna medalkeun welasan buku sastra Sunda.
 
Méméd Sastrahadiprawira sakola di [[HIS]], diteruskeun ka [[OSVIA]] (sakola ménak). Satamatna ti OSVIA, anjeunna jadi mantri pulisi di sawatara tempat, terus jadi camat Bojongloa jeung TB (?), Bandung. Panengah taun [[1928]], anjeunna damel di [[Balé Pustaka]]. Salami di Balé Pustaka ieu, anjeunna medalkeun welasan buku sastra Sunda.
 
Numutkeun [[Sacadibrata]], Méméd Sastrahadiprawira pupus "dina mangsa kamekaran bakat sareng daya ciptana". Ti antara pangarang-pangarang Balé Pustaka mah, numutkeun [[Ayip Rosidi]], Radén Méméd téh kasebut béntangna.
8.434

éditan