Béda révisi "Per kapita"

10 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Per kapita''' nyaéta hiji frasa [[Basa Latin]] nu hartina ''per hulu'' jeungkalawan kecap''per'' nu hartina "ngaliwatan" atawa "ku" jeungsarta kecap ''kapita'' (bentukwangun tunggal tina ''caput'') nu hartina "hulu." kadua-duanaDua kecap éta sasarengan hartinangawangun frasa "jangkeur unggal hulu."
 
Ieu biasana dipaké didina widang [[statistika]] nu nunjukkeun [[mean]] ''per jalma'' jangsangkan fokus perhatian naon waé, contona [[bagi hasil]], [[tingkat kejahatan]], jeung sajabana.
 
Ogé dipaké di jero [[kehendak (hukum)]] jangpikeun nunjukkeunnémbongkeun lamun unggal kauntungan nu kudu ditarima, ''by devise or bequest'', hasil bagi nu sarua jang unggal ''estate''. Ieu jelas béda jeung pambagéan [[Per stirpes]], di mana unggal cabang kulawarga dinasti ngawariskeun pambagéan nu sarua ti unggal ''estate''.
8.434

éditan