Drupada: Béda antarrépisi

1 bita dipupus ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tag: Éditan sélular Éditan sélulér
Tidak ada ringkasan suntingan
Tag: Éditan sélular Éditan sélulér
'''Drupada''' mnyaétanyaéta salah sahiji inohong dina mitologi [[India]].<ref name="hiji">{{en}}[http://www.apamnapat.com/entities/Drupada.html Drupada] (diakses ping 2 November 2015)</ref> Anjeuna mangrupa [[raja]] ti [[Karajaan Panchala]].<ref name="hiji"/> [[Prishada]] bapana ngirim anjeuna ka patapaan hiji [[brahmana]] buhun nu ngaranna [[Agniveshya]] pikeun diajar tulisan suci jeung seni perang.<ref name="hiji"/> Anjeuna mangrupa babaturan sakelas [[Drona]], putra ti [[Baradwaja]]. Maranéhna mangrupakeun babaturan deukeut jeung sumpah patalina bakal langgeng.<ref name="hiji"/>
Hanjakalna, sanggeus hasil meunang tahta sanggeus bapana maot.<ref name="hiji"/> Drupada robah jadi adigung.<ref name="hiji"/> Salian ti éta, [[Drona]] nyangsara miskin jeung niat ngadeukeutan babaturana pikeun menta bantuan.<ref name="hiji"/> Nalika manéhna datang ka pangadilan Drupada jeung menta kakayaan, ngingetkeun Raja patali babaturan diantara kaduana ti leuleutik, Drupada ngahina manéhna, jeung ngucap yén jadi babaturan kurbisa diantara nu sdarajat. Antara raja jeung brahmana miskin, ngan saukur bisa méré amal.<ref name="hiji"/>