Béda révisi "Klorin"

52 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Klorin''' mangrupa unsur kimia murni nu miboga wangun fisik gas diatomik héjo.<ref name="jik">{{id}}[http://kliksma.com/2015/04/pengertian-unsur-klorin-dan-efeknya.html Pen...)
 
'''Klorin''' mangrupa unsur [[kimia]] murni nu miboga wangun fisik [[gas]] diatomik [[héjo]].<ref name="jik">{{id}}[http://kliksma.com/2015/04/pengertian-unsur-klorin-dan-efeknya.html Pengertian Unsur Klorin dan Efeknya] (diakses ping 4 November 2015)</ref> Ngaran klorin asalna tina kecaokecap ''chloros'', nu hartina [[héjo]], ngacu kana [[warna]] [[gas]]. Gas klorin dua jeung hiji satengah kali beurat [[udara]], boga bau nu nyégak pisan, jeung aya racunan kacida.<ref name="jik"/> dina wangun [[cai]] jeung [[padet]] bisa matak nga [[oksidasi]], pambodasan, jeung agén [[desinfektan]] anu kuat.<ref name="jik"/>
Klorin mangrupa unsur anu umum di [[bumi]], ngan teu kapanggih sacara alami dina kaayaan murni sabap [[réaktip]] kacida jeung sok ngabentuk senyawa jeung unsur-unsur séjén.<ref name="dua">{{id}}[http://www.sridianti.com/pengertian-klorin-dan-penggunaan-klorin-dalam-kehidupan.html Pengertian Klorin dan Penggunaannya dalam Kehidupan] (diakses ping 4 November 2015)</ref>
 
==Referensi==
 
{{pondok}}
[[kategori:Unsur Kimiakimia]]
1.246

éditan