Béda révisi "Savate"

47 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
}}
 
'''Savate''' (Cara Pangucapan: Savat), atawa [[Boxe Franchaise]], nyaeta elmu bela diri anu asalna ti [[Prancis]]. Heunteu kawas [[Muay Thai]] atawa [[Silat]] anu ngagunakeun [[tuur]] jeung [[siku]], Savate ukur ngagunakeun [[leungeun]] jeung [[suku]]. Kecap "Savate" dina basa [[Prancis]] hartina teh "Sapatu Kolot". Savate manawa hiji-hijina elmu bela diri anu ngidinan murid-muridna ngagunakeun sapatu salila ngagelut atawa pasea. Murid anu lalaki disebat Savateur jeung murid anu awewe disebat Savateuse.
 
== Sajarah ==
Savate Modern asalna teh tina panggabungan sawatara Pacengkadan Jalanan Prancis dina awal [[abad ka -19]]. Dua urang anu basejarah dina Savate nyaeta [[Michael Casseux]] jeung [[Charles Lecour]]. Casseux ngadamelnyieun persi anu diregulasi tina chausson jeung savate (nyaram atawa ngalarang cokelan panon, teunggaran hulu, jeung bantingan). Sakapeungna, Savate oge ngajarkeun elmu bela diri anu ngagunakeun iteuk anu disabut le canne atawa la baton dina basa Prancis.
 
== Aturan jeung Patokan dina Savate ==
Ayeuna, Savate geus dipikaweruh di sakumna panjuru dunya ieu, ti [[Austalia]] nepi ka Amerika[[Amérika SerikatSarikat]] jeung ti [[Finlandia]] nepi ka [[Britania Raya]]. Savate Modern misahkeun kompetisi kana tilu level, nyaeta: Assault, Pre-Combat, jeung Combat.
 
Teu kawas kalobaan elmu Bela Diri anu ngagunakeun sabuk pikeun jadi pertanda level dina bela diri eta, Savate ngagunakeun Sarung Panangan pikeun jadi pertana level dina elmu bela dirina. Ngeunaan pikeun jadi pertanda dina Savate nyaeta salaku di handap: Sarung Panangan Biru, Satung Panangan Hejo, Sarung Panangan Beureum, Sarung Panangan Bodas, Sarung Panangan Koneng jeung Sarung Panangan Perak tingkat I, II, III.
8.434

éditan