Béda révisi "Sunan Gunung Jati"

taya kamandang éditan
m (menambahkan Kategori:Nu pupus taun 1568 menggunakan HotCat)
[[Gambar:Sunan gunung jati.jpg|thumb|200px|right|Sunan Gunung Jati]]
'''Syarif Hidayatullah''' atawa leuwih kasohor ku sebutan '''Sunan Gunung Jati''' nya éta salasahiji anggota [[walisongo]] nu nyebarkeun [[Islam]] di [[Jawa Barat]].<ref name="web1"> [http://www.seasite.niu.edu/indonesian/islam/Gunungjati.htm Gunung Jati] (Diakses tanggal 11 Nopember 2011) {{id}}</ref> Lahir taun [[1450]]-an.<ref name="web1"/> Bapana nya éta [[SyarifSyarief Abdullah binMaulana Nur Alam bin Jamaluddin Akbar]]Huda salasahiji mubalégPangeran ti [[Gujarat]], [[India]] nu kasohor salaku [[Syekh Maulana Akbar]] keur kaum sufi di IndonesiaMesir.<ref name="buku2"> Muljana, Slamet.2005.''Runtuhnya kerajaan Hindu-Jawa dan timbulnya negara-negara Islam di Nusantara''.PT LKiS Pelangi Aksara {{id}}</ref> Indungna nya éta [[Nyai Rara Santang]] atawa [[Syarifah Muda’im]] putrina [[Sri Baduga Maharaja Prabu Siliwangi]] jeung [[Nyai Subang Larang]].<ref name="buku2"/> <br/>Syarif Hidayatullah neuleuman élmu agama ti umur 14 taun kénéh ti para ulama [[Mesir]].<ref name="web1"/> Diajar di pasantrén [[Syekh Datuk Kahfi]] tuluy neruskeun ka [[Timur Tengah]].<ref name="buku2"/> Kungsi lalampahan ka sawatara nagara.<ref name="web1"/> Nyusul ngadegna [[Kasultanan Bintoro Demak]], anjeunna ngadegkeun [[Kasultanan Cirebon]] atawa [[Kasultanan Pakungwati]].<ref name="web1"/><br/> Sunan Gunung Jati hiji-hijina walisongo nu ngamangpaatkeun pangaruhna salaku putra [[Raja Pajajaran]] pikeun nyebarkeun Islam ti [[Cirebon]] ka [[Pasundan]] atawa [[Priangan]].<ref name="web1"/> Bareng jeung anakna, [[Maulana Hasanuddin]], Sunan Gunung Jati ngalakukeun ékspédisi Banten, Pucuk Umum, masrahkeun kakawasaan daérah [[Banten]] nu engkéna jadi [[Kasultanan Banten]].<ref name="web1"/> Dina umurna nu ka 89 taun, Sunan Gunung Jati mundur tina kalungguhanana di karajaan.<ref name="web1"/> Kalungguhanana dipasrahkeun ka [[Pangéran Pasaréan]].<ref name="web1"/> Taun [[1568]] Sunan Gunung Jati ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di Cirebon (baheula mah Carbon).<ref name="web1"/> Dimakamkeun di daérah [[Gunung Sembung]], [[Gunung Jati]], kurang leuwih 15 km ti kota Cirebon.<ref name="web1"/>
Syarif Hidayatullah neuleuman élmu agama ti umur 14 taun kénéh ti para ulama [[Mesir]].<ref name="web1"/> Diajar di pasantrén [[Syekh Datuk Kahfi]] tuluy neruskeun ka [[Timur Tengah]].<ref name="buku2"/> Kungsi lalampahan ka sawatara nagara.<ref name="web1"/> Nyusul ngadegna [[Kasultanan Bintoro Demak]], anjeunna ngadegkeun [[Kasultanan Cirebon]] atawa [[Kasultanan Pakungwati]].<ref name="web1"/><br/>
Sunan Gunung Jati hiji-hijina walisongo nu ngamangpaatkeun pangaruhna salaku putra [[Raja Pajajaran]] pikeun nyebarkeun Islam ti [[Cirebon]] ka [[Pasundan]] atawa [[Priangan]].<ref name="web1"/> Bareng jeung anakna, [[Maulana Hasanuddin]], Sunan Gunung Jati ngalakukeun ékspédisi Banten, Pucuk Umum, masrahkeun kakawasaan daérah [[Banten]] nu engkéna jadi [[Kasultanan Banten]].<ref name="web1"/> Dina umurna nu ka 89 taun, Sunan Gunung Jati mundur tina kalungguhanana di karajaan.<ref name="web1"/> Kalungguhanana dipasrahkeun ka [[Pangéran Pasaréan]].<ref name="web1"/> Taun [[1568]] Sunan Gunung Jati ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di Cirebon (baheula mah Carbon).<ref name="web1"/> Dimakamkeun di daérah [[Gunung Sembung]], [[Gunung Jati]], kurang leuwih 15 km ti kota Cirebon.<ref name="web1"/>
 
 
=== Silsilah ===
 
.Sunan Gunung Jati atawa Syarif Hidayatullah Al-KhanMaulana Huda bin
.Sayyid [['Umadtuddin Abdullah Al-Khan|'Umadtuddin Abdullah]] bin
 
.Sayyid [['Ali Nuruddin Al-Khan]] atawa 'Ali Nurul 'Alam bin
 
.Sayyid [[Syaikh Jumadil Qubro]] atawa Jamaluddin Akbar Al-Khan bin
 
.Sayyid [[Ahmad Shah Jalal]] atawa Ahmad Jalaludin Al-Khan bin
 
.Sayyid [[Abdullah Al-'Azhomatu]] Khan bin
 
.Sayyid [[Amir 'Abdul Malik Al-Muhajir]] (Nasrabad,India) bin
 
.Sayyid [[Alawi Ammil Faqih]] (Hadhramaut) bin
 
.[[Muhammad Sohib Mirbath]] (Hadhramaut)bin
 
.Sayyid [[Ali Kholi']] Qosim bin
Pamaké anonim