Béda révisi "Karéta api"

58 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (menghapus Kategori:Alat transportasi; menambahkan Kategori:Angkutan darat menggunakan HotCat)
Tidak ada ringkasan suntingan
Tag: Éditan sélular Éditan sélulér
[[File:ID_diesel_loco_CC_201-48_050508_Lgwa_8682_gb.jpg|thumb|karéta api Logawa di Stasion Gombong, Jawa Tengah]]
'''Karéta api '''nyaéta sarana [[transportasi]] atawa [[kandaraan]] anu maké tanaga penggerak, boh nu maju sorangan (KRL atawa KRD) atawa dicantélkeun kana kandaraan lianna, anu rék atawa keur maju dina [[rél]]. Karéta api nyaéta alat transportasi masal anu umumna aya [[lokomotif]] (kandaraan nu maké tanaga penggerak sorangan) jeung rangkéan [[karéta]] (pikeun panumpang) atawa [[gerbong]] (pikeun barang) (dicantélkeun kana kandaraan lianna). Éta rangkéan atawa gerbong téh ukuranana rélatif badag jeung lega nu antukna mampuh muat panumpang atawa barang kalawan loba. Alatan sipatna minangka angkutan massal nu éféktif, sababaraha nagara ngusahakeun sangkan manfpaatnamanpaatna bsa maksimal minangka alat transportasi darat boh di jero kota, antarkota boh antarnagara.
 
== Tingali ogé ==
* [[Kereta Api Indonesia|PT Kereta Api Indonesia]], badan usaha nu ngaoperasikeun karéta api di Indonesia.
3.727

éditan