Daérah: Béda antarrépisi

50 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
World_geologic_provinces.jpg
mTidak ada ringkasan suntingan
(World_geologic_provinces.jpg)
'''Daérah''', dina kontéks babagian administratif di [[Indonésia]], mangrupa kahijian masarakat hukum nu mibanda wates-wates [[téritori]] nu miboga hak ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan jeung kapentingan masarakat satempat dumasar kana prakarsa sorangan tina aspirasi masarakat.
[[Gambar:World geologic provinces.jpg|400px|jmpl]]
 
Daétah diwangun ti [[Propinsi]], [[Kabupatén]], atawa [[Kota]]. Upami [[kacamatan]], [[désa]], jeung [[kalurahan]] dianggap sanés Daérah (daérah otonom). Daérah dipingpin ku Pupuhu Daérah ([[gubernur]]/[[bupati]]/[[walikota]]), jeung miboa [[Pamaréntahan Daérah]] sarta [[Déwan Pawakilan Rahayat Daérah]].
 
8

éditan