Béda révisi "Karéta api"

71 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tag: Éditan sélular Éditan sélulér
Tag: Éditan sélular Éditan sélulér
[[File:ID_diesel_loco_CC_201-48_050508_Lgwa_8682_gb.jpg|thumb|Karéta api Logawa di Stasion Gombong, Jawa Tengah]]
[[File:Argo peuyeum.png|thumb|Karéta api Cianjuran (Argo Peuyeum) ngaliwat di walungan Cisokan.]]
[[File:Jreast e257 door.jpg|250px|thumb|Karéta ''Kaiji'' di Jepang.]]
'''Karéta api '''nyaéta sarana [[transportasi]] atawa [[kandaraan]] anu maké tanaga penggerak, boh nu maju sorangan (KRL atawa KRD) atawa dicantélkeun kana kandaraan lianna, anu rék atawa keur maju dina [[rél]]. Karéta api nyaéta alat transportasi masal anu umumna aya [[lokomotif]] (kandaraan nu maké tanaga penggerak sorangan) jeung rangkéan [[karéta]] (pikeun panumpang) atawa [[gerbong]] (pikeun barang) (dicantélkeun kana kandaraan lianna). Éta rangkéan atawa gerbong téh ukuranana rélatif badag jeung lega nu antukna mampuh muat panumpang atawa barang kalawan loba. Alatan sipatna minangka angkutan massal nu éféktif, sababaraha nagara ngusahakeun sangkan manpaatna bisa maksimal minangka alat transportasi darat boh di jero kota, antarkota boh antarnagara.
 
3.609

éditan