Béda révisi "Android (sistim operasi)"

Nambihan gambar
(Nyieun kaca anyar '''Android''' nyaéta salah sahiji sistim operasi anu ngabogaan sipat open source, dijieun husus jang telepon pinter<ref name="and1">Marko Gargenta.2011."Learning A...)
 
(Nambihan gambar)
[[Gambar:Google-map-android.png|thumb|Android]]
'''Android''' nyaéta salah sahiji [[sistim operasi]] anu ngabogaan sipat [[open source]], dijieun husus jang [[telepon pinter]]<ref name="and1">Marko Gargenta.2011."Learning Android".CA:O’Reilly Media, Inc.</ref>. Ieu [[sistim operasi]] mangrupakeun salah sahiji produk nu dimekarkeun ku [[Google]] kalayan diseponsoran ku organisasi [[Open Handset Alliance]]<ref name="and1" />.
 
'''Android''' nyaéta salah sahiji [[Sistim Operasi|sistim operasi]] anu ngabogaan sipat [[open source]], dijieun husus jang [[telepon pinter]]<ref name="and1">Marko Gargenta.2011."Learning Android".CA:O’Reilly Media, Inc.</ref>. Ieu [[Sistim Operasi|sistim operasi]] mangrupakeun salah sahiji produk nu dimekarkeun ku [[Google]] kalayan diseponsoran ku organisasi [[Open Handset Alliance]]<ref name="and1" />.
 
Android ngabogaan [[lisensi]] nu disebut [[Apache/MIT]] anu nyirikeun yén ieu sistim operasi bisa digunakeun tur dikembangkeun ku saréréa<ref name="and1" />. Dumasarna, Android ogé mangrupakeun sistim operasi anu asalna tina [[kernél]] [[Linux]] ogé dijieun maké basa husus nu ngarana [[Java]]<ref>Adi Kirana Wijayanti,et all.Aplikasi Android Penerjemah Bahasa Non Latin dengan Pengenalan Citra
Karakter.Bogor:IPB</ref>.
 
Di taun 2005, Android dibeuli ku [[Google]] kumplit jeung perusahaan [[Android, Inc.]] terus taun 2007 Google ngumumkeun yén Android téh [[Sistim Operasi|sistim operasi]] nu [[open source]], bisa dipaké tur dikembangkeun ku saha waé. Di taun 2008, [[Android API 1]] atawa [[Android 1.0]] di bewarakeun ka umum ku [[Google]]<ref name="and1" />.
 
Ti saprakna diciptakeun, Android teu ujug-ujug jadi sampurna. Di tiap-tiap proses panyampurnaanana, Android dingaranan ku ngaran anu teu biasa. Ngaran-ngaran sistim operasi Android dicokot tina ngaran-ngaran kukuéhan nu aramis. Salian ti ngaran tina kuéh, Android ogé ngabogaan istilah nyaéta [[API Level]]<ref name="and3">[https://source.android.com/source/build-numbers.html Android]</ref>.
16

éditan