Béda révisi "Karéta api Turangga"

48 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tag: Éditan sélular Éditan sélulér
Tidak ada ringkasan suntingan
| speed = 70-90 km/jam
}}
'''Karéta api Turangga''' nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngahubungkeun [[Stasion Surabaya Gubeng]] jeung [[Stasion Bandung]].{{fact}} Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 8 Surabaya.{{fact}} Asalna, KA Turangga mawa rangkéan éksekutip-bisnis, tapi ti taun [[1999]] rangkéan KA Turangga jadi éksekutip sadaya, karéta bisnis di rute ieu dipindahkeun ka [[Karéta api Mutiara Selatan]].<ref>[https://id.wikipedia.org/wiki/Kereta_api_Turangga]</ref>
 
== Stasion nu dilayanan ==
* [[Stasion Tasikmalaya]]
* [[Stasion Cipeundeuy]]
* [[Stasion Bandung]] {{fact}}
 
== Spesifikasi karéta ==
* Lokomotip CC203 atawa CC206
* 5-6 karéta éksekutip satwa (K1)
* 1 karéta makan pembangkit (KMP1)
* 1 karéta aling-aling (B) {{fact}}
 
== Jadwal ==
Karéta api Turangga diberangkatkeun ti Surabaya Gubeng jeung Bandung peuting.{{fact}} Waktu nu dibutuhkeun 13 jam.<ref>[https://keretaapikita.com/jadwal-kereta-api-turangga Jadwal KA Turangga]</ref> Tingali jadwal lengkapna di [https://id.m.wikipedia.org/wiki/Kereta_api_Turangga Wikipédia Basa Indonésia]
 
== Tingali ogé ==
8.434

éditan