Béda révisi "Android (sistim operasi)"

taya kamandang éditan
(Nambih gambar)
[[Gambar:Android teacher.svg|thumb|Android]]
'''Android''' nyaéta salah sahiji [[Sistim Operasi|sistim operasi]] anu ngabogaan sipat [[''open source]]'', dijieun husus jangpikeun [[telepon pinter]]<ref name="and1">Marko Gargenta.2011."Learning Android".CA:O’Reilly Media, Inc.</ref>. Ieu [[Sistim Operasi|sistim operasi]] mangrupakeunmangrupa salah sahiji produk nu dimekarkeun ku [[Google]] kalayan diseponsoran ku organisasi [[Open Handset Alliance]]<ref name="and1" />.
 
Android ngabogaan [[lisensi]]lisénsi nu disebut [['''Apache/MIT]]''' anu nyirikeun yén ieu sistim operasi bisa digunakeun tur dikembangkeundimekarkeun ku saréréa<ref name="and1" />. Dumasarna, Android ogé mangrupakeunmangrupa sistim operasi anu asalna tina [[kernél]] [[Linuxlinux]] ogé dijieun maké basa husus nu ngarana [[Javajava]]<ref>Adi Kirana Wijayanti,et all.Aplikasi Android Penerjemah Bahasa Non Latin dengan Pengenalan Citra
Karakter.Bogor:IPB</ref>.
 
Di taun [[2005]], Android dibeuli ku [[Google]] kumplit jeung perusahaanpausahaan [[Android, Inc.]]. terus taunTaun [[2007]] Google ngumumkeun yén Android téh [[Sistim Operasi|sistim operasi]] nu [[sipatna ''open source]]'', bisa dipaké tur dikembangkeundimekarkeun ku saha waé. Di taunTaun [[2008]], [[Android API 1]] atawa [[Android 1.0]] di bewarakeundibéwarakeun ka umum ku [[Google]]<ref name="and1" />.
 
Ti sapraknasaprak diciptakeun, Android teu ujug-ujug jadi sampurna. Di tiap-tiap proses panyampurnaanana, Android dingaranan ku ngaran anu teu biasa. Ngaran-ngaran sistim operasi Android dicokot tina ngaran-ngaran kukuéhan nu aramis. Salian ti ngaran tina kuéh, Android ogé ngabogaan istilah nyaéta [[API Level]]<ref name="and3">[https://source.android.com/source/build-numbers.html Android]</ref>.
 
== Vérsi Android ==
== Rujukan ==
<references />
{{Reflist}}
 
{{pondok}}
8.434

éditan