Béda révisi "Kartu krédit"

19 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Kartu krédit''' nyaéta “duit"duit palastik”plastik" anu dikaluarkeun ku [[bank]] pikeun alat pambayaran di tempat-tempat nu tangtu samisal jiga di hotel[[hotél]], restoran[[réstoran]], tempat rekreasirékréasi jeung sajabana.
Kartu krédit boga sababarah jenis digolongkeun dinu kagunaan tur wilayah éta kartu bisa dipakena. Nurutkeun fungsina kartu krédit dibagi jadi sababaraha jenis nyaeta:
# Kartu Krédit nyaéta kartu anu bisa dipaké pikeun alat pambayaran transaksi jual beuli banda atawa jasa dimana cara ngalunasan éta barang atawa jasa bisa dibayar sakaligus atawa dicicil ku jumlah anu geus ditangtukeun.
# Charge Card nyaéta kartu anu bisa dipaké pikeun jadi alat pambayaran barang atawa jasa dimana nasabah kudu mayar deui tagihan kabeh (teu dicicil) di akhir bulan atawa di bulan sejena ku maké atawa henteu make biaya tambahan.
# Cash Card nyaéta kartu anu ngamngkinkeun si nu boga bisa nyokot duit tunai di kasir bak atawa di ATM bank anu geus di tunjuk anu biasana loba di tempat-tempat strategis samisal hotel, tempat balanja, rumah sakit jeung sajabana.
# Check Guarante Card dipaké pikeun jadi jaminan lamun dinu narik cék kunu boga kartu. Kartu jenis ieu réa dipake di Eropa komo di Inggris. Kartu ieu ogébisa dipake pikeun nyokot duit langsung di ATM.
 
Kartu krédit boga sababarahsababaraha jenis, digolongkeun dinudumasar kagunaan turjeung wilayah éta kartu bisa dipakena. Nurutkeun fungsina kartu krédit dibagi jadi sababaraha jenis nyaeta:
Lamun ngadasarkeun kanu wilayah kartu krédit bisa dipake, ieu bisa dibagi kanu dua bagian. Anu kahiji kartu domestik jeung kartu Internasional.
# Kartu Kréditkrédit nyaéta kartu anu bisa dipaké pikeun alat pambayaranpembayaran transaksi jual beuli banda atawa jasa dimana cara ngalunasan éta barang atawa jasa bisa dibayar sakaligus atawa dicicil ku jumlah anu geus ditangtukeun.
# Kartu Palastik Lokal (Domestik) nyaéta kartu anu ngan bisa dipake saukur di wilayah nu tangtu hungkul, samisal ngan bisa dipake di Indonesia.
# Kartu''Charge Palastik Internasionalcard'' nyaéta kartu anu bisa dipake di kabeh nagaradipaké pikeun jadi alat pambayaran ngagantikeunbarang duit.atawa Kartujasa ieudimana di[[nasabah]] dominasikudu kumayar duadeui mérktagihan anukabéh geus(teu kasohordicicil) kusababdi bisaakhir nguasaibulan jaringanatawa di unggalbulan benuasejena diku duniamaké nyaétaatawa kartuhenteu Visamake jeungbiaya Master Cardtambahan.
# ''Cash Cardcard'' nyaéta kartu anu ngamngkinkeunngamungkinkeun si nu bogapamilik bisa nyokot duit tunai di kasir bakbank atawa di ATM bank anu geus di tunjukditunjuk anu biasana loba di tempat-tempat strategis samisal hotelhotél, tempat balanja, rumah sakit jeung sajabana.
# ''Check Guaranteguarante Cardcard'' dipaké pikeun jadi jaminan lamun dinu narik cék kunu boga kartu. Kartu jenis ieu réa dipake di Eropa[[Éropa]] komo di [[Inggris]]. Kartu ieu ogébisaogé dipakebisa dipaké pikeun nyokot duit langsung di ATM.
 
LamunDumasar ngadasarkeun kanu wilayahwilayahna kartu krédit bisa dipake, ieu bisa dibagi kanujadi dua bagian. Anunya kahijiéta kartu domestik jeung kartu Internasionalinternasional.
# Kartu Palastikpalastik Lokallokal (Domestikdoméstik) nyaéta kartu anu ngan bisa dipakedipaké saukur di wilayah nu tangtu hungkul, samisal ngan bisa dipake di Indonesia[[Indonésia]].
# Kartu palastik internasional nyaéta kartu anu bisa dipaké di kabéh nagara pikeun jadi alat pambayaran ngagantikeun duit. Kartu ieu didominasi ku dua mérk anu geus kasohor kusabab bisa nagawasa jaringan di unggal [[buana]] di dunya nyaéta kartu Visa jeung Master Card.
512

éditan