Béda révisi "Abiyasa"

428 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar 1. Abiyasa '''Abiyasa''' dikenal ogé minangka Resi Wiyasa (Mahabarata).<ref name="hiji">{{id}}[ttp://pdwi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=623:abiyasa&catid=...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Abiyasa''' dikenal ogé minangka Resi Wiyasa (Mahabarata).<ref name="hiji">{{id}}[ttphttp://pdwi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=623:abiyasa&catid=79:wayang-purwa&Itemid=192 Abiyasa](diakses 10 Desember 2015)</ref> Manéhna nyaéta putra Resi Palasara ti patapaan Retawu, jeung Dewi Durgandini, putri Prabu Basuketi, raja Wirata.<ref name="hiji"/> Abiyasa mibanda sipat jeung watek anu pinter, perceka, wijaksana, alim, soleh, wiwaha, jawara jeung linuwih.<ref name="hiji"/> Manehna ogé mibanda rupa-rupa kaistimewaan, di antarana ahli tatapa, ahli nujum, ahli pangobatan (tabib), mibanda rupa-rupa kasakten, ahli tata nagara, jeung tata pamarentahan.<ref name="hiji"/> Abiyasa ogé meunang anugrah Dewata kalawan umur nu panjang.<ref name="hiji"/>
1. Abiyasa
 
Iwal dina galur carita wayang, Abiyasa nyatana kungsi hirup dina milenium ka-3 samemeh masehi.<ref name="dua">Legacy of the Elder Gods" by M. Don Schorn, p.256 </ref> Nya manehna pisan anu nulis carita Mahabara téh. Festival Guru Purnima didedikasikeun pikeun manehna.<ref name="tilu">Editors of Hinduism. What Is Hinduism?: Modern Adventures Into a Profound Global Faith. Himalayan Academy Publications. p.230.ISBN1-934145-00-9 </ref>
'''Abiyasa''' dikenal ogé minangka Resi Wiyasa (Mahabarata).<ref name="hiji">{{id}}[ttp://pdwi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=623:abiyasa&catid=79:wayang-purwa&Itemid=192 Abiyasa](diakses 10 Desember 2015)</ref> Manéhna nyaéta putra Resi Palasara ti patapaan Retawu, jeung Dewi Durgandini, putri Prabu Basuketi, raja Wirata.<ref name="hiji"/> Abiyasa mibanda sipat jeung watek anu pinter, perceka, wijaksana, alim, soleh, wiwaha, jawara jeung linuwih.<ref name="hiji"/> Manehna ogé mibanda rupa-rupa kaistimewaan, di antarana ahli tatapa, ahli nujum, ahli pangobatan (tabib), mibanda rupa-rupa kasakten, ahli tata nagara, jeung tata pamarentahan.<ref name="hiji"/> Abiyasa ogé meunang anugrah Dewata kalawan umur nu panjang.<ref name="hiji"/>
 
==Referensi==
1.246

éditan