Béda révisi "Abiyasa"

64 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Abiyasa''' dikenal ogé minangka Resi Wiyasa ([[Mahabarata]]).<ref name="hiji">{{id}}[http://pdwi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=623:abiyasa&catid=79:wayang-purwa&Itemid=192 Abiyasa](diakses 10 Desember 2015)</ref> Manéhna nyaéta putra [[Resi Palasara]] ti patapaan Retawu, jeung [[Dewi Durgandini]], putri [[Prabu Basuketi]], raja [[Wirata]].<ref name="hiji"/> Abiyasa mibanda sipat jeung watek anu [[pinter]], [[perceka]], [[wijaksana]], alim, [[soleh]], [[wiwaha]], [[jawara]] jeung [[linuwih]].<ref name="hiji"/> Manehna ogé mibanda rupa-rupa kaistimewaan, di antarana ahli tatapa, ahli [[nujum]], ahli pangobatan ([[tabib]]), mibanda rupa-rupa kasakten, ahli tata [[nagara]], jeung tata pamarentahan.<ref name="hiji"/> Abiyasa ogé meunang anugrah [[Dewata]] kalawan umur nu panjang.<ref name="hiji"/>
 
Iwal dina galur carita wayang, Abiyasa nyatana kungsi hirup dina milenium ka-3 samemeh masehi.<ref name="dua">Legacy of the Elder Gods" by M. Don Schorn, p.256 </ref> Nya manehna pisan anu nulis carita Mahabara téh. Festival Guru Purnima didedikasikeun pikeun manehna.<ref name="tilu">Editors of Hinduism. What Is Hinduism?: Modern Adventures Into a Profound Global Faith. Himalayan Academy Publications. p.230.ISBN1-934145-00-9 </ref>
1.246

éditan