Béda révisi "Bagawad Gita"

1 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Bagawad Gita''' nyaéta teks India buhun anu jadi hasil pagawean penting dina tradisi Hindi boh sastra boh palsapah.<ref name="hiji">{{en}}[http://www.ancient.eu/Bhagavad_Gi...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Bagawad Gita''' nyaéta teks India buhun anu jadi hasil pagawean penting dina tradisi Hindi boh sastra boh palsapah.<ref name="hiji">{{en}}[http://www.ancient.eu/Bhagavad_Gita/ Bhagavad Gita] (diakses 12 Januari 2015)</ref>Tarjamahan munggaran ieu karya tina basa Sanskerta kana basa Inggris dijieun kira-kira taun 1795 ku Sir Charles Wilkins.<ref name="hiji"/> Judul Bagawad Gita hartina “haleuang Gusti”.<ref name="hiji"/> Dijeun minangka puisi sarta pineun ku topik-topik utama nu patali jeung tradisi spiritual jeung intelektual India.<ref name="hiji"/> Sanajan normalna mah diedit minangka teks mandiri, Bagawad Gita jadi hiji bagian tina carita epik India anu disebut “Mahabarata”, carita epik India pangpanjangna.<ref name="hiji"/> Di jero teks panjang ieu aya bagian anu eusina 18 bab jeung 700 pasal, mangrupa bagian nu disebut Bagawad Gita. Oge biasa disebut Gita wungkul.<ref name="hiji"/>
 
Ieu téh mangrupa teksreligius pangkolotna di dunya.<ref name="dua">{{en}}[http://www.hinduwebsite.com/gitaintrod.asp Gitaintrod] (diakses 13 Januari 2015)</ref>
 
1.246

éditan