Béda révisi "Zoroaster"

9 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Sanzio 01 Zoroaster Ptolmey.jpg|thumb|200 px|Zarathustra nurutkeun lukisan ''Sakola Athena''.]]
'''Zoroaster''' atawa '''Zarathustra''' ([[basa]] [[Parsi]]: <big><big>زرتشت</big></big> (''Zartosht''),[[basa]] Kurdi: ''Zerdeşt'', [[basa]] Gujarati: જરતોશ્ત, [[basa]] [[Yunani]]: Ζωροάστρης, (''Zoroastres''), jeung [[basa]] [[Latin]]: ''Zoroaster'') nyaéta [[ngaran]] hiji nabi ti [[Pérsia]] (kiwari [[Iran]]). Anjeunna nyaéta nu ngarintis Zoroastrianisme nu diagem ku bangsa Pérsia.<ref name="Agama"> {{id}}Keene, Michael. 2010. Agama-agama Dunia. Yogyakarta: Kanisius</ref> Anjeunna ogé mangrupa imam pangajar.<ref name="Agama"/> Zarathustra disawang hirup di taun [[1100]]-[[550]] SM. Aya ogé nu nyebutkeun anjeunna hirup ti taun [[1200]]-[[1600]].<ref name="Agama">{{id}}</ref>
 
== Harti ngaran ==
[[Gambar:Faravahar.svg|thumb|[[Faravahar]] (atawa Farohar)]]
8.434

éditan