Béda révisi "Nitrogén"

5 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Electron shell 007 Nitrogen.svg|thumb|Rupa Atom Hidrogen]]
'''Nitrogen''' nyaéta [[unsur kimia]] nu boga simbol N jeung nomor [[atom]] 7. Nitrogén mangrupa unsur umum di [[alam]] samesta, kira-kira antara 7 total kalimpahan di [[Bima Sakti]] jeung [[Tata Surya]].<ref name="dua">{{en}}[http://chemwiki.ucdavis.edu/Inorganic_Chemistry/Descriptive_Chemistry/Elements_Organized_by_Block/2_p-Block_Elements/Group_15%3A_The_Nitrogen_Family/Chemistry_of_Nitrogen Nitrogen] (diakses ping 2 November 2015)</ref> Di [[Bumi]], elemén ieu minuhan antara 78 % tina [[atmosfer]] bumi jeung ku kituna mangrupa unsur bébas nu panglobana. Unsur Nitrogén kapanggih salaku komponén anu misah jeung [[udara]], ku [[dokter]] [[Daniel Rutherford]] ti [[Skotlandia]] dina taun [[1772]].<ref name="dua"/>
Nitrogén aya dina ampir sagala [[protéin]] jeung maénkeun peran penting dina kadua aplikasi [[biokimia]] jeung aplikasi [[industri]].<ref name="dua"/> Nitrogén ngabentuk iketan anu kuat sabab kamampuhanana pikeun ngabentuk iketanbeungkeutan rangkaprangkep tilu sorangan, jeung élemén séjén. Ku kituna, aya loba energi dina Nitrogén.<ref name="dua"/>
 
==Sajarah==
Hal éta kanyahoankapanggih dina [[abad ka-18]] yén udara ngandung sahenteuna 2 gas, salah sahijina ngadukung pangdurukan jeung kahirupan, jeung nu séjenna henteu.<ref name="hiji">{{en}}[http://education.jlab.org/itselemental/ele007.html Nitrogen] (diakses 16 januari 2016)</ref> Nitrogén kapanggih ku Daniel Rutherford dina taun [[1772]], nu disebutna udara nu aya racunan.<ref name="hiji"/>
==Referensi==
{{reflist}}