Béda révisi "Rél"

52 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
m
[[File:Rail_track.jpg|277px|thumb|Rél]]
'''Rél''' nyaéta logam batang pikeun landasan jalan [[Karéta Api|karéta api]] atawa kandaraan nu séjén saperti [[Trém|trém]] jeung sajabana.<ref name="Rel"/> Rél mangrupa dua batang logam kaku anu sarua panjang, dipasang dina bantalan minangka dasar landasan.<ref name="Rel"/> Rél-rél éta diikatdibeungkeut dina bantalan maké [[paku]] rél, [[Sekrup|sekrup]] panambatpanyangreud ([[basa Indonesia|Ind]]:''penambat''), atawa panambatpanyangreud "é" (saperti panambatpanyangreud pandrol).<ref name="Rel"/>
 
Rupa-rupa panambat anu dipaké tergantung tina jenis bantalan anu dipaké.<ref name="Rel"/> Puku ulir atawa paku panambat dipaké dina bantalan kai, sedengkeun panambat "é" mah dipaké pikeun bantalan [[beton]] atawa [[Semén|semén]].<ref name="Rel"/>