Béda révisi "Rél"

19 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
'''Rél''' nyaéta logam batang pikeun landasan jalan [[Karéta Api|karéta api]] atawa kandaraan nu séjén saperti [[Trém|trém]] jeung sajabana.<ref name="Rel"/> Rél mangrupa dua batang logam kaku anu sarua panjang, dipasang dina bantalan minangka dasar landasan.<ref name="Rel"/> Rél-rél éta dibeungkeut dina bantalan maké [[paku]] rél, [[Sekrup|sekrup]] panyangreud ([[basa Indonesia|Ind]]:''penambat''), atawa panyangreud "é" (saperti panyangreud pandrol).<ref name="Rel"/>
 
Rupa-rupa panambat anu dipaké tergantung tina jenis bantalan anu dipaké.<ref name="Rel"/> Puku ulir atawa paku panambatpanyangreud dipaké dina bantalan kai, sedengkeun panambatpanyangreud "é" mah dipaké pikeun bantalan [[beton]] atawa [[Semén|semén]].<ref name="Rel"/>
 
Rel biasana dipasangdipasangkeun didina luhureun badan jalan anu dilapisdisaeur ku batu kericakbarangkal atawa batu Balastbalast.<ref name="Rel"/> Fungsi Balastbalast dina rél karéta api nyaéta pikeun ngaredam [[getarangeteran]] jeung lenturanlengkungan rél nu diakibatkeun ku beuratna karéta api.<ref name="Rel"/> Pikeun ngaliwatan [[Jambatan|jambatan]], dipaké bantalan [[kai]] anu leuwih elastis tibatan bantalan beton.<ref name="Rel"/>
 
== Lebar trék ==