Béda révisi "Rél"

3 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m
Rupa-rupa panambat anu dipaké tergantung tina jenis bantalan anu dipaké.<ref name="Rel"/> Puku ulir atawa paku panyangreud dipaké dina bantalan kai, sedengkeun panyangreud "é" mah dipaké pikeun bantalan [[beton]] atawa [[Semén|semén]].<ref name="Rel"/>
 
Rel biasana dipasangkeun dina luhureun badan jalan anu disaeur ku batu barangkal atawa batu balast.<ref name="Rel"/> Fungsi balast dina rél karéta api nyaéta pikeun ngaredam [[geteran]] jeung lengkungan rél nu diakibatkeun ku beuratna karéta api.<ref name="Rel"/> Pikeun ngaliwatan [[Jambatan|jambatan]], dipaké bantalantatapakan [[kai]] anu leuwih elastis tibatanti bantalanbatan tatapakan beton.<ref name="Rel"/>
 
== Lebar trék ==