Béda révisi "Rél"

10 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[File:Rail_track.jpg|277px|thumb|Rél]]
'''Rél''' nyaéta logam batang pikeun landasan jalan [[Karéta Api|karéta api]] atawa kandaraan nu séjén saperti [[Trém|trém]] jeung sajabana.<ref name="Rel"/> Rél mangrupa dua batang logam kaku anu sarua panjang, dipasang dina bantalan minangka dasar landasan.<ref name="Rel"/> Rél-rél éta dibeungkeut dina bantalan maké [[paku]] rél, [[Sekrup|sekrup]] panyangreud ([[basa Indonesia|Ind]]:''penambat''), atawa panyangreud "é" (saperti panyangreud pandrol).<ref name="Rel"/>
 
'''Rél''' nyaéta [[logam]] batang pikeun landasan jalan [[Karéta Api|karéta api]] atawa kandaraan nu séjén saperti [[Trém|trém]] jeung sajabana.<ref name="Rel"/> Rél mangrupa dua batang logam kaku anu sarua panjang, dipasang dina bantalan minangka dasar landasan.<ref name="Rel"/> Rél-rél éta dibeungkeut dina bantalan maké [[paku]] rél, [[Sekrup|sekrup]] panyangreud ([[basa Indonesia|Ind]]:''penambat''), atawa panyangreud "é" (saperti panyangreud pandrol).<ref name="Rel"/>
Rupa-rupa panambat anu dipaké tergantung tina jenis bantalan anu dipaké.<ref name="Rel"/> Puku ulir atawa paku panyangreud dipaké dina bantalan kai, sedengkeun panyangreud "é" mah dipaké pikeun bantalan [[beton]] atawa [[Semén|semén]].<ref name="Rel"/>
 
Rupa-rupa panambat anu dipaké tergantung tina jenis bantalan anu dipaké.<ref name="Rel"/> Puku[[Paku ulir]] atawa paku panyangreud dipaké dina bantalan kai, sedengkeun panyangreud "é" mah dipaké pikeun bantalan [[beton]] atawa [[Semén|semén]].<ref name="Rel"/>
Rel biasana dipasangkeun dina luhureun badan jalan anu disaeur ku batu barangkal atawa batu balast.<ref name="Rel"/> Fungsi balast dina rél karéta api nyaéta pikeun ngaredam [[geteran]] jeung lengkungan rél nu diakibatkeun ku beuratna karéta api.<ref name="Rel"/> Pikeun ngaliwatan [[Jambatan|jambatan]], dipaké tatapakan [[kai]] anu leuwih elastis ti batan tatapakan beton.<ref name="Rel"/>
 
RelRél biasana dipasangkeun dina luhureun badan jalan anu disaeur ku batu barangkal atawa batu balast.<ref name="Rel"/> Fungsi balast dina rél karéta api nyaéta pikeun ngaredam [[geteran]] jeung lengkungan rél nu diakibatkeun ku beuratna karéta api.<ref name="Rel"/> Pikeun ngaliwatan [[Jambatan|jambatan]], dipaké tatapakan [[kai]] anu leuwih elastis ti batan tatapakan beton.<ref name="Rel"/>
 
== Lébar trék ==
8.434

éditan