Béda révisi "Rél"

36 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[File:Gauge EN.svg|thumb|right|443px|Definisi lébar rel/Gauge]]
[[File:Track gauge.svg|thumb|right|443px|Perbandingan Lebar Trék]]
Aya sababaraha lébar trék ([[basa Inggris|Ing]]:''gauge'') anu dipaké, beuki lébar beuki stabil nu ngabalukarkeun leuwih gancang [[Karéta Api|karéta]]na.<ref name="Rel"/> Lébar trék anu aya di sakabéh dunya aya dina daptar ieu. <ref name="Rel">{{en}} [http://www.experiencefestival.com/a/Rail_gauge_-_Early_origins_of_the_standard_gauge/id/2054004 Rel dan lebar sepur] <small> diakses tanggal 27 Januari 2016 </small> </ref>
{|class="wikitable sortable"
! colspan=2| Lébar
* Rel 60
== Cara nyambungkeun rél ==
Ti pabrik anu ngajieun rél, biasana rél dipotong unggal 25 [[méter]].<ref name="R"/> Ku sabab kitu, rél éta kudu disambungkeun deui.<ref name="R"/> Aya sababaraha cara pikeun nyambungkeun rél, nyaéta<ref name="R">{{en}} [http://www.deltarr.com/flashbutt Cara penyambungan rel] <small> diakses tanggal 27 Januari 2016 </small> </ref>:
* Las termit
* Sambungan baut (''Fish plate'')
8.434

éditan