Béda révisi "Sunan Gunung Jati"

40 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Sunan gunung jati.jpg|thumb|200px|right|Sunan Gunung Jati]]
'''Syarif Hidayatullah''' atawa leuwih kasohor ku sebutan '''Sunan Gunung Jati''' nya éta salasahiji anggota [[walisongo]] nu nyebarkeun [[Islam]] di [[Jawa Barat]].<ref name="web1"> [http://www.seasite.niu.edu/indonesian/islam/Gunungjati.htm Gunung Jati] (Diakses tanggal 11 Nopember 2011) {{id}}</ref> Lahir taun [[1450]]-an.<ref name="web1"/> Bapana nya éta Syarief Abdullah Maulana Huda salasahiji Pangeran ti Mesir.<ref name="buku2"> Muljana, Slamet.2005.''Runtuhnya kerajaan Hindu-Jawa dan timbulnya negara-negara Islam di Nusantara''.PT LKiS Pelangi Aksara {{id}}</ref> Indungna nya éta [[Nyai Rara Santang]] atawa [[Syarifah Muda’im]] putrina [[Sri Baduga Maharaja Prabu Siliwangi]] jeung [[Nyai Subang Larang]].<ref name="buku2"/> <br/>Syarif Hidayatullah neuleuman élmu agama ti umur 14 taun kénéh ti para ulama [[Mesir]].<ref name="web1"/> Diajar di pasantrén [[Syekh Datuk Kahfi]] tuluy neruskeun ka [[Timur Tengah]].<ref name="buku2"/> Kungsi lalampahan ka sawatara nagara.<ref name="web1"/> Nyusul ngadegna [[Kasultanan Bintoro Demak]], anjeunna ngadegkeun [[Kasultanan Cirebon]] atawa [[Kasultanan Pakungwati]].<ref name="web1"/><br/> Sunan Gunung Jati hiji-hijina walisongo nu ngamangpaatkeun pangaruhna salaku putra [[Raja Pajajaran]] pikeun nyebarkeun Islam ti [[Cirebon]] ka [[Pasundan]] atawa [[Priangan]].<ref name="web1"/> Bareng jeung anakna, [[Maulana Hasanuddin]], Sunan Gunung Jati ngalakukeun ékspédisi Banten, Pucuk Umum, masrahkeun kakawasaan daérah [[Banten]] nu engkéna jadi [[Kasultanan Banten]].<ref name="web1"/> Dina umurna nu ka 89 taun, Sunan Gunung Jati mundur tina kalungguhanana di karajaan.<ref name="web1"/> Kalungguhanana dipasrahkeun ka [[Pangéran Pasaréan]].<ref name="web1"/> Taun [[1568]] Sunan Gunung Jati ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di Cirebon (baheula mah Carbon).<ref name="web1"/> Dimakamkeun di daérah [[Gunung Sembung]], [[Gunung Jati]], kurang leuwih 15 km ti kota Cirebon.<ref name="web1"/> Ini Gambar Jeremy Aldrin Hasiholan Manik
 
 
=== Silsilah ===
Pamaké anonim