Béda révisi "Adam Malik"

17 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
m
Nalika kajadian gantina rezim pamaréntahan [[Orde Lila]], dina taun [[1966]] Adam ngundurkeun diri tina [[Partéy Murba]].<ref name="dua"/> [[Opat]] taun saterusna anjeunna ngahiji jeung Golongan Karya (Golkar).<ref name="dua"/> Ti taun [[1966]]-[[1977]] anjeunna ngajabat minangka Wakil Perdana Menteri II/Menteri Luar Negeri (''ad interim''), jeung Menteri Luar Negeri.<ref name="dua"/> Minangka Menteri Luar Negeri dina pamaréntahan [[Orde Anyar]], Adam Malik jadi wakil dina sawatara parundingan jeung nagara-nagara lian kawengku ''rescheduling'' (ngajadwal deui) hutang [[Indonésia]] dina mangsa [[Orde Lila]].<ref name="dua"/>
 
Babarengan Menteri Luar Negeri [[nagara-nagara Asia]], Adam Malik jadi salasaurang [[inohong]] pikeun ngadegna [[ASEAN]] taun [[1967]].<ref name="dua"/> Anjeunna dipercaya jadi Pupuhu Sidang Majelis Umum [[PBB]] ka-26 di [[New York]].<ref name="dua"/> Taun [[1977]], anjeunna kapilih jadi Pupuhu [[DPR]]/[[MPR]]. <ref name="dua"/>Tilu bulan saterusna, dina Sidang Umum [[MPR]] dina bulan [[Maret]] taun [[1978]] kapilih jadi Wakil Présidén Indonésia anu katilu.<ref name="dua"/>
 
==Rujukan==